Geschiedenis

De geschiedenis van pianohandel de Liefde start aan het begin van de vorige eeuw.

Willem Pieter Johan de Liefde (1899-1997) trad in 1913 in dienst van de Koninklijke Pianofabriek Cuypers aan het Westeinde in Den Haag, waar hij opgeleid werd in het pianovak.
Na het vervullen van zijn militaire dienstplicht in 1918 als hoornblazer bij het Garderegiment Jagers huurde hij in de Katwijkstraat een werkplaats en vestigde zich als zelfstandig ondernemer onder de naam ‘Eerste Scheveningsche Reparatie-inrichting voor Piano’s en Orgels’. Daarnaast werkte hij als reizend pianostemmer voor verschillende pianozaken, zoals Pianohandel Ch.F. Rijken & Co. in Den Haag. In 1936 richtte hij in zijn woning een verkooppunt in voor piano’s en orgels.

Op 1 mei 1940 opende hij een winkel in muziekinstrumenten aan de Stevinstraat 41 op Scheveningen, de plek waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.
Vanaf 1958 werkte zoon John de Liefde bij zijn vader in de zaak. In 1971 trok Willem de Liefde zich terug uit het bedrijf. John de Liefde ging zich uitsluitend richten op de verkoop van piano’s en vleugels en werd dealer van veel prominente merken.

Robert de Liefde, de derde generatie, kreeg een opleidingsplaats bij de bekende pianofabriek Sauter in Spaichingen in Duitsland. In 1987 kwam hij zijn vader assisteren in de zaak. Vanaf 1990 maken John en Robert deel uit van de vennootschap onder firma W.P.Joh. de Liefde & Zn.